søndag 30. mars 2008

Verkstedet (musikk)

Sted: Verkstedet, Hausmannsgt. 29

Tidspunkt: Torsdag 27/3, fra 20.00

Lag: Ny Tenningslås

Med: Marte og Ingvald

Plassering: Fjortende og siste...

Verkstedet er en sparsomt belyst liten bar med rockeprofil ved siden av Cafe Sara, som avholder musikkquiz på torsdagene. Da rapportøren ankom et kvarter før start var det bare tre-fire personer i lokalet, men det fylte seg godt opp etter hvert som det nærmet seg. Tipper flertallet i lokalet var mellom 25 og 30 år, deriblant en god del jenter, trivelig nok.

Bortsett fra et par sikringsbrudd, og Mungo Jerry i en merkelig monoversjon, fløt denne quizen fint avgårde uten større irritasjonsmomenter. Quizverten fikk pluss i margen av vårt lille lag; en passelig småmorsom, hyggelig og hjelpsom fyr.

Quizen er delt inn i fire seksjoner. Første runde bød på fem oppgaver, hver bestående av fire deler; hvem spiller, hva heter låta, samt to ekstraspørsmål. Vi klarte greit den myke starten med Mungo Jerry og In the Summertime, men hadde glemt at Shaggy hadde laget en cover. Men at Jokke sang om vintern i 1991, kunne vi jo. Bandet Live hadde vi ikke peil på, og bommet på hvilken film vokalisten hadde spilt i (Fight Club). Et komplisert spørsmål som handlet om en eller annen American Idol-fyr med eget band (Owned?), hadde vi ikke noe svar på. Null poeng. Vi gjenkjente deretter Phoenix, visste at de var franske, til og med at vokalisten dater Sophia Coppola, men bommet på låtnavnet Run, run, run. Vi gamblet riktig på neste låt Night Shift, og at den handlet om blant annet Marvin Gaye, men visste ikke at dette var Commodores, og heller ikke at de hadde originalen til ”Easy”. Den femte oppgaven hadde med Alien Ant Farm eller noe sånt å gjøre, resten av notatene er uleselige. Ti poeng totalt og delt sisteplass levde vi greit med.

Den andre seksjonen var en temarunde som dessverre for oss handlet om boyband. Hele ti låter ble spilt, og vi ble i tillegg bedt om å kombinere et likt antall bilder med artistnavnene. Rapportøren visste ikke en gang at det fantes så mange boyband, og Marte avslørte seg vel heller ikke som noen fan av fenomenet. Men vi klarte Bros! Likevel var det denne runden som ga ambisjonen om å unngå sisteplassen banesåret. Ungdommene rundt oss hadde nemlig peiling.

Tredjerunden bød på fem nye oppgaver der det skulle angis artist, albumtittel og utgivelsesår (et halvt poeng hvis man var bare ett år unna). Marte tok Mary J. Blige, men var to år unna korrekte året 2001. Ingvald fikset Tears for Fears, men ødela deretter Martes perfekte årstall 1989, slik at det bare ble en halvpoenger. Ingvald klarte også Travis, men igjen var vi to år unna riktig år. Rush kunne vi ikke (Genesis, liksom), men hadde flaks med årstallet og fikk et halvt poeng. Van Morrison ble gjenkjent, men 1975 var fire år for tidlig for Into the Music. Til slutt stod valget mellom Thomas Dybdahl og National Bank, og sistnevnte visste seg å være feil. Men vi fikk et halvt poeng for å være bare ett år unna 2004.

Til slutt skulle vi enkelt og greit angi navnet på 20 artister. Her gjenkjente vi i hvert fall Tina Turner, Led Zeppelin, Mercury Rev, Paul Young, Oasis, Manhattan Transfer, Agneta Fältskog (herrlige The Heat is on), og Bon Jovi. Av de vi ikke kunne skal nevnes Pulp, Warren G, Nick Drake, samt Wilson Pickett (og da selvfølgelig When a man loves a woman, fy...).

Sisteplass ble det altså, men bare halvannet poeng bak nummer tretten. Så ingen sure miner fra oss.

 

 

 

 

 

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg tror aldri at jeg har hatt det koseligere med å tape en quiz så ettertrykkelig noen gang! :-)

Marte

Stig sa...

Er erfaringsgrunnlaget omfattende?

Anonym sa...

Vel, nei. Det er vel heller sjelden man blir definitivt sist...

M