tirsdag 22. april 2008

Tranen (musikk)

Beliggenhet: Waldemar Thranes gate 70 (ved Alexander Kiellands plass)

Tidspunkt: Torsdag 15/4, fra 20.00

Lag: Dumb, dumb boys

Med: Geir J, Ingvald, Stig

Plassering: Øverst!

 Tranen må være en av byens fæleste steder. Utenkelige fargekombinasjoner, fullstendig sammenrasket interiør, alt virker stygt, slitt og upraktisk. Etablissementet er betegnende nok stadig mest kjent for gamle Arnie Norse, som innbitt holder stand med sin blanding av underholdning og tristesse i helgene. Betjeningen var noen mutte tamiler, som først knapt var til stedet, og siden holdt et jevnt lavt tempo på skjenkingen, slik at det gjennomgående var et ork å få kjøpt seg øl. Rapportøren tok sjansen på å bestille pizza en halvtime før quizen startet, og fikk en i overkant grundig stekt og fettdryppende variant servert en drøy time senere. Logistikk-problemene kan muligens ha en viss sammenheng med at det visstnok var rekordoppmøte på quizen denne kvelden, med 22 lag.

Godt belagt altså, overraskende nok for det meste med tekkelige, på grensen til nusselige, yngre folk. Og oss. Og Simen Brenne. Quizverten var Tony Clarkson, hvilket betød at rapportøren tilfeldigvis kom til å gjennomføre to quizer med denne joviale norskbriten i løpet av to kvelder (se Sofies mat- og vinhus). Etter seansen kommenterte han dette med at han hadde opplevd quiz-groupies tidligere, ”and they usually are more good-looking than you”.

Fire omganger, som hver kunne gi maks tjue poeng. I tillegg hadde quizen den raffinerte twisten at man fikk en ”joker” som man skulle legge ved svararket i en valgfri omgang, noe som innebar en dobling av poengene i den omgangen. Det gjaldt altså å satse på  dette i en omgang der man trodde man hadde gjort det bedre enn man ville gjøre i de neste.  Eller noe sånt.

Første omgang dreide seg om å finne navn på artist og låttittel. De ti klippene var:

Enigma / Beyond the invisible

Heart /Alone

Rolling Stones /Miss You

Faithless / Insomnia

Van Morrison / Have I told you lately

No doubt /Just a Girl

Uriah Heep / Stealin’ (?)

Depeche Mode / Precious

Eagles / Tequila Sunrise

Kelly Clarkson / Because of you

Vi klarte her 14 poeng, etter å ha bare bommet på Enigma (Stig hadde tro på Kim Wilde) og Uriah Heep (vi prøvde Whitesnake) av artistene. Vi var såpass fornøyde med førsteomgangen at vi vel egentlig bestemte oss for å kaste inn jokeren, men glemte det i farten. Dette ”uhellet” skulle vise seg å bli helt avgjørende for utfallet.

I andre omgang fikk vi tjue låttitler fordelt over 60-, 70- og 80-tallet, som vi skulle finne artistnavn til. Låtene (med svar under):

Tell Laura I love her

Stranger on the shore

The last time

Reach out – I’ll be there

Realise me

Love grows where my raspberry goes

Band of gold

Save your kisses for me

You to me are everything

Rat trap

Ashes to ashes

Being with you

A town called malice

Two tribes

Pump of the volume

Love shack

Sacrifice

The Fly

Deeply dipply

Abbaesque

 

Med svar:

Tell Laura I love her

> Richie Valens

Stranger on the shore

> Acker Bilk

The last time

> Rolling stones

Reach out – I’ll be there

> Four Tops

Realise me

> Engelbert Humperdinck

Love grows where my raspberry goes

> Edison Lighthouse

Band of gold

> Freda Payne

Save your kisses for me

> Brotherhood of man

You to me are everything

> The Real Thing

Rat trap

> Boomtown Rats

Ashes to ashes

> David Bowie

Being with you

> Smokey Robinson

A town called malice

> Jam

Two tribes

> Frankie Goes to Hollywood

Pump of the volume

> MARS

Love shack

> B-52’s

Sacrifice

> Elton John

The Fly

> U2

Deeply dipply

> Right said Fred

Abbaesque

> Erasure

Igjen ble det 14 poeng. Geir imponerte stort på de eldste låtene, og kom opp med artistnavn som rapportøren aldri har hørt om. Acker Bilk? Skal visstnok være / ha vært litt av et geni. Her behøves det skolering... Etter hvert som låttitlene ble ferskere kom også lagets to yngste mer med, noe som gjorde at vi klarte åtte av de ti siste. Med 28 poeng til sammen var vi plutselig helt i tetsjiktet. Men dette var bare begynnelsen 

I tredje omgang ble det spilt ti klipp med musikk som skulle kobles til hver sin film. To poeng for riktig svar, og eventuelt ett poeng hvis man var nære. Filmene var:

The Wizard of Oz

Saturday Night Fever

Midnight Cowboy

The Matrix

The Lion King

The Good, The Bad and The Ugly

The Great Escape

Shaft

The Godfather

Mission Impossible II

Pent lagarbeid ga til sammen 17 poeng. Vi fikk ikke godkjent Geirs forslag med Escape to Victory i stedet for The Great Escape, men fikk ett poeng for Mission Impossible (man måtte angi toeren for å få full pott). Matrix satt langt inne, men Stig fikk lirket det fram til slutt, på herlig vis. Her valgte vi å legge inn jokeren, og med 34 nye poeng var vi plutselig alene i teten. Det begynte å bli spennende.

Sisteomgangen dreide seg om å gjenkjenne tjue norske artister. Det vi fikk høre var:

Monroes, Knutsen & Ludvigsen, Marius Müller, Vazelina, Vømmøl Spelemannslag, Jens Book Jensen, Åge Aleksandersen, DeLillos, Ketil Stokkan, Ute til Lunch, Sputnik, Jokke & Valentinerne, Jonas Fjeld, Jahn Teigen, Bjørn Eidsvåg, Jørn Hoel, Tomboy, Stage Dolls, Raga Rockers, Dum Dum Boys.

Her var det for det meste kjente låter og relativt lett gjenkjennelige ting vi hadde å gjøre med. De eneste som fikk oss til å nøle litt var Vømmøl (vi trodde det kanskje kunne være Rotmo solo), og Stage Dolls, men den rodde Stig i land. Dermed full pott, og 82 poeng viste seg å holde til seier, tre poeng foran nummer to. Temmelig uventet (før quizen snakket vi om å ikke komme sist) og desto mer morsomt. Undertegnede kan nesten ikke huske en artigere quiz-seier.

Epilog: På veien ut, inne på guttedoen, fikk rapportøren gleden av å overhøre en ordveksling mellom to litt skuffede stam-deltakere, som beklaget seg over dette ”jalla-laget” Dumb Dumb Boys, som den ene antok hadde jukset. En søt liten bonus!

 

Ingen kommentarer: