lørdag 29. november 2008

Biblos (allmenn)

Adresse: Byporten
Tidspunkt: Mandag 20/10, fra kl 19.30
Lag: Disse scorer aldri/sjelden
Med: Andreas, Ingvald, Mona
Plassering: Delt 4.

Biblos har vi (nærmest ved et uhell) vært innom før på musikk-quiz, denne gang fikk vi samlet et lite lag for å også få med oss allmennquizen, som går umiddelbart før musikkvarianten. Her snakker vi om en quiz på boks; de fleste av de 40 oppgavene er visuelle (det er også noen lydoppgaver) og vises på storskjerm. Her kan det være snakk om å gjenkjenne land etter kartomriss, ansikter med eller uten fordreininger eller rett og slett en stiftemaskin. Mest populærkultur og geografi. For så vidt ikke et ueffent opplegg, og drevent framført av quizmaster, men minus for litt ensformige oppgaver og generell mangel på sjarme. Musikkquizen fungerer bedre, i referentens øyne.

Siden så mye av quizen gikk på å identifisere noe som ble gjengitt som lyd eller bilde skal vi droppe å angi oppgavene her. For å vise tendensen i quizen kan det nevnes at blant folkene vi skulle gjenkjenne på mer eller mindre beskjærte og fordreide bilder var Anne Kat Herland, Denise Richards, Ed Harris, Ricky Gervais, Elvis Costello, Bjørn Floberg og Sarah Jessica Parker.

Om lagets innsats:
Ikke den helt store kvelden for vår trio. Vi leverte en grei første omgang, selv om vi blant annet bommet på Hærland, Harris og måtte gi tap for en relativt enkel anagram-oppgave. I andre omgang ble det på den annen side mer surr enn sedvanlig; blant annet klarte vi ikke å stave Brumunddal, fikk ikke med Ungarn som naboland til Tsjekkia og glemte å svare på spørsmålene i en fleip eller fakta-seksjon. Dermed ble det med en heller middelmådig delt fjerdeplass blant åtte lag, et lite hav av poeng bak vinnerlaget.

Siden vi nå en gang var på plass, tok vi også med oss musikkquizen. Her knep vi nok poeng i en pen andreomgang til å passere flere lag og ende på øvre halvdel, og dermed kunne vi likevel forlate Byporten med selvfølelsen noenlunde intakt.

PS. Lagnavnet henspilte på at kampen Vålerenga – Lillestrøm ble vist mens quizen pågikk. Det måtte justeres etter hvert som tidligere Skeid-spillere begynte å score…

Ingen kommentarer: