mandag 23. mars 2009

Bør Børson (musikk)

Adresse: Hjørnet Tronheinsvn / Jens Bjelkesgt
Tidspunkt: Fredag 13/3, fra 19.00
Lag: Innvilgelse!
Med: Andreas, Ingvald, Mona, Solvei
Plassering: Første!

Bør Børson er et relativt østkantsk rølpested med billig øl og karaoke og trolig høy avhengighet av trygdeutbetalinger. Rapportøren stilte som vanlig tidlig, og følte seg derfor tvunget til å teste kjøkkenet. Mulig jeg hadde uflaks, men synes nå at disse ”kyllingrullene” ga heller dårlig valuta for penga. Måltidet ble til gjengjeld akkompagnert av den kraftfulle stemmen til en mager dame av nordnorsk opphav, som underholdt sine to dystre venninner med lange monologer om seg selv. Blant ordene som nådde helt bort til mitt bord kan nevnes ”trygdekontoret”, ”spesialist i voksenpsykiatri”, ”avslag”, ”fritt sykehusvalg”, ”advokaten min”, ”fylkesmannen”, ”nektet fri rettshjelp”, ”medlem i handikappforbundet” og ”blåveisen”.

Hit har vår gamle skotske venn og musikkquizleverandør Tony Clarkson (se Sofies Mat og Vinhus og Tranen) nå flyttet quizen sin fra Blue Heaven på Tøyen på fredagene. Som for et halvår siden serverer han stadig sin vanlige miks av musikkoppgaver, griseprat, røykepauser og karaoke-crooning. Det er som tiden har stått stille... Oppmøtet var ikke all verden, vi hadde kun to motstanderlag fram til et tredje dukket opp et stykke ut i quizen. Men i hvert fall ett av lagene ga oss bra pes og skapte litt kribling før sluttresultatet forelå.

Første omgang dreide seg om å finne navn på artist og låttittel. De ti korte klippene var:

Whitney Houston / One moment in time
Stevie Wonder / Lately
Boney M / Rivers of Babylon
Aretha Franklin / Think
Spice Girls / Too Much
Roxy Music / Avalon
Kate Perry / I kissed a girl
All Saints / Never Ever
The Prodigy / Firestarter
Avril Lavigne / Noone here

Her klarte vi småpene 16, etter å ha misset på Avril Lavigne og låttittel, samt titlene til Wonder og Spice Girls.

I andre omgang skulle vi kombinere navn på vokalister med navn på band. Orker ikke skrive alle... Her hadde vi også bra flyt og misset kun når vi byttet om på vokalistene i Maroon 5 og Iron Maiden (Blaze Bayley, altså).

I tredjeomgangen fikk vi ti klipp uten vokal, og igjen skulle vi føre opp følgende artister og låtnavn:

4 Non Blondes / What’s up
Beatles / In My life
2 Unlimited / No limits
Coldplay / A rush of blood to the heart
Evanescence / ?
Elton John / Crocodile Rock
10CC / Dreadlock Holiday
Van Halen / Jump
Eurythmics / Sweet Dreams
Bon Jovi / It’s my Life

Vi styrte unna Coldplay og Elton John, samt låttitlene til disse og Evanescence.

Sisterunden handlet om å gjenkjenne tjue artister. Vi fikk høre Judas Priest, Nickleback, Del Amitri, Jan Hammer, Red Hot Chili Peppers, Phil Collins, Depeche Mode, Mariah Carey, Maroon 5, Alanis Morisette, Britney Spears, Bob Dylan, Buddy Holly, Sex Pistols, War, Dionne Warwick, Shakin Stevens, Jackson 5, Fiction Factory, Frank Sinatra. Her misset vi på sju: De tre første, Spears, War, Jackson-familien og Fiction Factory.

Likevel holdt det til en grei seier, med fem poeng. Etter masse overdreven jubling og gratis øl ble vi sittende og vente på kakaoke, men siden den ikke kom, ble vi sultne og glefset i oss baguetter og pizza på L’Oasis over gata.

Lagnavnet henspiller på det første Mona tenker på når hun våkner om morgenen...

Ingen kommentarer: